19 Σεπτεμβρίου, 2023

Η ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στο Connected We Stand Festival 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στο Connected We Stand Festival που διεξήχθη στις 16 Σεπτεμβρίου στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Στο stand της ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο της παχυσαρκίας από ειδικούς επιστήμονες, να μάθουν για τις δράσεις του Συλλόγου και να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση σακχάρου. Στη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 60 μετρήσεις σακχάρου, ενώ πολλοί ήταν και οι νέοι που θέλησαν να εγγραφούν στην εθελοντική ομάδα του Συλλόγου.

Στον χώρο των workshops, λειτούργησε ως πόλος έλξης το εκπαιδευτικό παιχνίδι “Το φιδάκι της ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ”, όπου δόθηκαν στα παιδιά συμβουλές για την υγιεινή διατροφή με την βοήθεια των εθελοντών του τμήματος επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του τμήματος Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο συνεργασίας και εθελοντισμού, η ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ ήρθε σε επαφή και με τους άλλους φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, με σκοπό την ανάδειξη της ανάγκης για συλλογική κοινωνική δράση και ενημέρωση των πολιτών.

Ο σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους εθελοντές του τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του τμήματος Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που πλαισίωσαν τη δράση, τους γιατρούς κ. Δ. Κροκίδη και κ. Α Ανθόπουλο, οι οποίοι έκαναν τις ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις σακχάρου και τέλος τον Διεθνή Φαρμακευτικό Όμιλο MENARINI για την παροχή εξοπλισμού μέτρησης σακχάρου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ διοργανώνει κατά τη διάρκεια του έτους ποικίλες δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την νόσο της παχυσαρκίας, την ενδυνάμωση και τη στήριξη των ατόμων που πάσχουν από την νόσο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νόσο και τη δράση του συλλόγου μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του συλλόγου https://imeroessa.gr/

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Για να λαμβάνεται πρώτοι τα άρθρα και τα νέα μας

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.