Ποιοι είμαστε

Η ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ αποτελεί τον Πανελλήνιο Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και φέρει πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από την ίδρυση του και μετά διοργανώνει αλλά και συμμετέχει σε δράσεις για την καταπολέμηση της νόσου της παχυσαρκίας με ημερίδες, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την παιδική παχυσαρκία, την παχυσαρκία ενηλίκων και την παχυσαρκία στην τρίτη ηλικία.

Η Αποστολή μας

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου είναι ο σεβασμός στην διαφορετικότητα του ανθρώπου σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της νόσου της παχυσαρκίας. Ο Σύλλογος παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και την δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών.

Η παχυσαρκία είναι νόσος και αντιμετωπίζεται.

Οι Δράσεις μας

• Παρέχουμε υπεύθυνη και επίκαιρη πληροφόρηση στο κοινωνικό σύνολο, σχετικά με τις εξελίξεις στη νόσο.

• Διοργανώνουμε διαλέξεις, επιστημονικές ημερίδες και ανοικτές συζητήσεις πλαισιωμένες από την επιστημονική επιτροπή του συλλόγου.

• Αναπτύσσουμε συνεργασία με αντίστοιχους συλλόγους, επιστημονικά κέντρα, κοινωνικές υπηρεσίες και ιατρικούς φορείς, διευρύνοντας τη δράση μας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

• Παρέχουμε κοινωνική υποστήριξη μέσω εκδηλώσεων κοινωνικού και ενημερωτικού περιεχομένου εκδηλώσεις για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου.

• Διοργανώνουμε εκδηλώσεις πολιτισμού σχετικές με τις δεξιότητες των μελών (ζωγραφική, χορό, θεατρικές παραστάσεις) αλλά και δράσεις για την επαφή με τη φύση (πεζοπορίες, κολύμπι κ.ά.), με στόχο την ψυχαγωγία αλλά και την ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους.

• Παρεμβαίνουμε σε κρατικούς και άλλους φορείς της χώρας μας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του χώρου και διεκδικώντας λύσεις.

• Προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη των στόχων και την υλοποίηση των προγραμμάτων μας, με μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ατόμου με παχυσαρκία.

Η ομάδα

Κυριακή (Κική) Τσιρανίδου

Πρόεδρος Δ.Σ.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας ΤΕΙΘ το 1988.

Απέκτησε τίτλο Νοσηλευτικής ειδικότητας Παθολογίας του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ το 1995 και εντάχθηκε στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ το 2005 και στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας το 2006. Διαθέτει σημαντική εμπειρία απασχόλησης στον Τομέα της Υγείας για περισσότερα από 25 χρόνια, υπηρετώντας από διάφορες θέσεις (καθηγήτρια Κλινικών Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Γραμματέας Υπηρεσιακού Συμβουλίου Β΄ ΚΥΣ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Καρδιολογική Εταιρία Βορείου Ελλάδος, Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλονίκης, Εκπαιδεύτρια Κατάρτισης Κ.Ε.Κ., Π. Γ. Ν. Λάρισας, ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΊΑ» κ.α.).

Συμμετείχε είτε διοργάνωσε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια συναφή με το αντικείμενό της. Δραστηριοποιημένη έντονα στον Εθελοντισμό, συμμετέχει ως μέλος σε κοινωνικές, αθλητικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Δρ. Μαρία Μυρωνίδου – Τζουβελέκη

Aντιπρόεδρος Δ.Σ.

Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Πήρε την ειδικότητα της Αναισθησιολόγου το 1981. Πτυχιούχος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Οργάνωσε και συμμετείχε σε πλήθος προγραμμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Ιατρικής αλλά και Διατμηματικά. Πραγματοποίησε σειρά ομιλιών σχετικών με την τεκμηριωμένη ιατρική και τη μεθοδολογία έρευνας. Συνέγραψε περισσότερα από 10 εκδοθέντα επιστημονικά συγγράμματα και περισσότερες από 500 εργασίες, που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Είναι η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος Thess_Med_School, ενός σύγχρονου προ-γράμματος αγωγής υγείας, που στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων σε θέματα ιατρικά και κοινωνικά, στην περιφέρεια Μακεδονίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2014 και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ίδρυμα Νεολαίας (Αρ.20.20/116920/D2/15.7.2016) και δια βίου Μάθησης (Αρ. 5026/301/

29.09.2017). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών. Τέλος, είναι επιστημονικά υπεύθυνη για το πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ που υποστηρίζεται από την Πρυτανεία του Α.Π.Θ.-

Ανθή Παπαδοπούλου

Γεν. Γραμματέας Δ.Σ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στα Εκπαιδευτήρια «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2017 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κατέχοντας το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με αντικείμενο το Εμπορικό Δίκαιο, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Κατέχει επίσης Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για το πρόγραμμα “Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων-Εκπαίδευση Υπεύθυνων Προστασίας Δεδομένων GDPR – DPO”.

Έχει άριστη γνώση της αγγλικής και πολύ καλή της γερμανικής γλώσσας.

Συνεργάζεται με το Επίτιμο Προξενείο της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει τις νομικές της υπηρεσίες στο σωματείο με την επωνυμία « ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» στο Φίλυρο.

Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2015.

Σόνια Σταυροπούλου

Ταμίας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σ’ ένα όμορφο χωριό στους πρόποδες του Πάϊκου, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε Αισθητικός αλλά την κέρδισε το Ραδιόφωνο και η Διαφήμιση μέχρι το 2015, που της δόθηκε η ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά με τον κλάδο των Ασφαλίσεων, μέσα από την οικογένεια της “Εθνικής Ασφαλιστικής” όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως ασφαλιστική σύμβουλος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η επαφή της με τον όρο “Παχυσαρκία”

ξεκινάει από πολύ νωρίς, τόσο από την οικογένεια, όσο και από το φιλικό περιβάλλον της. Έχει την εμπειρία επαφής με ανθρώπους που άλλαξαν
τη ζωή τους προς το καλύτερο, με την απώλεια σημαντικού σωματικού βάρους.

Η “Ιμερόεσσα”, ενίσχυσε το όραμά της για ουσιαστική ενημέρωση όσων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας, διεκδικώντας μια ποιοτική και λειτουργική ζωή.

Βασιλική Τσαούσογλου

Μέλος

Επιστημονική Επιτροπή

Αλέξανδρος Μουρουγλάκης

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής

Ειδικός Παθολόγος

Εισήχθη πρώτος στην ιατρική σχολή ΔΠΘ και αποφοίτησε το 2008 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο μεταναστών της Ξάνθης και υπηρέτησε ως οπλίτης ιατρός και στη συνέχεια ως αγροτικός ιατρός στην Θάσο και στην Εύβοια. Το 2013 ξεκίνησε την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ όπου και εργάστηκε και στο πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένο ιατρείο παχυσαρκίας και διακοπής καπνίσματος. Από το 2017 έως το 2021 ήταν ο Έλληνας εκπρόσωπος των νέων Παθολόγων Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εσωτερικής Παθολογίας (EFIM National Representative of Greece / Young Internists) και τον Μάιο του 2021 πιστοποιήθηκε πανευρωπαϊκά ως Clinical Fellow της Ευρωπαΐκής Εταιρείας Παχυσαρκίας (EASO).

Εκλέχθηκε μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Επαγγελματικής Ένωσης παθολόγων Ελλάδας, και δόκιμο μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος και είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, και της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

Ασκεί την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας και με την εξειδικευμένη ομάδα του αντιμετωπίζει περιστατικά παχυσαρκίας ως ιδιώτης ιατρός στη Θεσσαλονίκη ενώ από το 2019 είναι υπ. διδάκτωρ της ιατρικής σχολής ΑΠΘ ερευνώντας τη φαρμακευτική αγωγή κατά της παχυσαρκίας και τη δράση του ιατρικού βελονισμού στη διατριβή του.

Νίκη Κατσίκη

Ενδοκρινολόγος

Η κα Κατσίκη είναι Ειδική Παθολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ενεργά στη λειτουργία των Εξωτερικών Τακτικών Ιατρείων Διαβήτη, Διαταραχών Λιπιδίων, Παχυσαρκίας και Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου σε Παθολογικές Πανεπιστημιακές κλινικές του ΑΠΘ. Επίσης, διδάσκει σε προπτυχιακά μαθήματα Ιατρικής και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα το σακχαρώδη διαβήτη, τις διαταραχές λιπιδίων, την παχυσαρκία και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Έχει μετεκπαιδευθεί με υποτροφία στο Ηνωμένο Βασίλειο (νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου) στις διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων και την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου (το 2010) και έχει λάβει τον τίτλο του SCOPE Member (μετά από εξετάσεις) από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Μελέτης της Παχυσαρκίας. Εργασίες της έχουν βραβευθεί από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, την Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης. Είναι μέλος της επιτροπής κρίσης σε διδακτορικές διατριβές στο Πανεπιστήμιο της Cordoba στην Ισπανία, ενώ έχει δώσει διαλέξεις ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε 11 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Πολωνία, Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία).

Η κ. Κατσίκη έχει πλούσιο ερευνητικό, επιστημονικό και συγγραφικό έργο, με συμμετοχή σε πολλές διεθνείς κλινικές μελέτες και συγγραφή πολυάριθμων διεθνών επιστημονικών εργασιών με εστιασμό στις καρδιομεταβολικές νόσους (396 πλήρεις δημοσιεύσεις στο PubMed, >7.000 αναφορές και H-index: 42 στο ISI Core Collection). Υπηρετεί ως Associate Editor στα περιοδικά Angiology και Diabetes Cardiovascular Complication, Section Editor στο περιοδικό Archives of Medical Science, Book Review Editor and News and Views Editor στο περιοδικό Current Vascular Pharmacology, αλλά και ως μέλος του Editorial Board Member στα περιοδικά Metabolism Clinical and Experimental, Current Medical Research and Opinion και Journal of Diabetes Complication.

Η κ. Κατσίκη είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών, ενώ αποτελεί και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

Ζωή Καραμπασιάδου

Ψυχολόγος

Επιστημονική συνεργάτης ψυχικής υγείας

Γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. το 2010 με εξειδίκευση στην Κλινική και την Εξελικτική Ψυχολογία (Παιδοψυχολογία) και έκτοτε είναι Κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Ολοκλήρωσε την άσκησή της στο Σχολείο και Οικοτροφείο Κωφαλάλων Θεσσαλονίκης το 2008 όπου και εκπαιδεύτηκε στην Ψυχαναλυτική, Ομαδική, Γνωσιακή Συμπεριφορική, Οικογενειακή Συστημική και Υποστηρικτική Ψυχοθεραπεία, παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών εθελοντικά σε δομές υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Το 2012 ολοκλήρωσε την διετή μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, το 2020 την εκπαίδευση της στην Διαχείριση του Στρες στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ολοκλήρωσε επιπλέον εκπαιδεύσεις στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και την Διαχείριση της Παχυσαρκίας και των Διατροφικών Διαταραχών στον Διεθνή Σύλλογο Ψυχοθεραπευτών (International Association of Therapists IAOTH).

Από το 2003 απασχολείται πλήρως σε ρόλους Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και επικοινωνίας σε πολυεθνικές εταιρείες υλοποιώντας προγράμματα αξιολόγησης, επιλογής, ανάπτυξης και κινητοποίησης προσωπικού. Έχει προσφέρει υπηρεσίες στην ψυχολογική υποστήριξη και επανένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας(παχύσαρκοι, αποφυλακισμένοι, τοξικομανείς), και από το 2010 προσφέρει υπηρεσίες ιδιωτικά ως Ψυχολόγος μέσω του White Thought ενώ βρίσκεται και η ίδια σε ατομική θεραπεία έκτοτε.

Συνεργάζεται ως Ψυχοθεραπεύτρια με το Soulscan και ως Οργανωσιακή Ψυχολόγος με το Business Travel. Τα τελευταία 3 χρόνια απασχολείται πλήρως ως Ψυχολόγος διαχείρισης παχυσαρκίας και διακοπής καπνίσματος στο Pathologos.gr, και, εκτός από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, προσφέρει διαλέξεις και σεμινάρια Ψυχολογίας γύρω από την Αθλητική Ψυχολογία, την ενεργοποίηση παιδιών και εφήβων και την κινητοποίηση στην άσκηση μέσω σχεδιασμού ατομικών και ομαδικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας, την άσκηση και την διατροφή.

Προσφέρει την δυνατότητα παροχής όλων των υπηρεσιών στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, διά ζώσης στον ιδιωτικό χώρο που διατηρεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και διαδικτυακά μέσω των πλέον σύγχρονων μέσων.

Αλέξανδρος Σαχινίδης

MD, BSc, MSc, PhDc – Ειδικός Παθολόγος
Ιατρός ΕΛ.ΑΣ. – Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξανδρος Σαχινίδης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας (1983) και μεγάλωσε στην Κρύα Βρύση Πέλλας, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Η αγάπη του για τον άνθρωπο και την έρευνα τον ώθησαν στις επιστήμες της υγείας. Το 2004 απέκτησε το πρώτο του πτυχίο από το τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ (βαθμός 7.87/10) και το 2011 το δεύτερο πτυχίο του από το τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ (βαθμός 8.35/10). Το 2012 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό Ξηράς, ως στρατεύσιμος οπλίτης ιατρός, σε κέντρο κατάταξης οπλιτών στα Γρεβενά.

Το 2004 απέκτησε το πρώτο του πτυχίο από το τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ (βαθμός 7.87/10) και το 2011 το δεύτερο πτυχίο του από το τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ (βαθμός8.35/10).Μετά το πέρας των προπτυχιακών σπουδών του εισήχθη, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία» με κατεύθυνση «Κλινική Έρευνα», της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, το οποίο ολοκλήρωσε με βαθμό 9.48/10. Επίσης παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, με κατεύθυνση «Κλινική Διατροφή» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο ολοκλήρωσε με βαθμό 8,5/10. Συνέχισε προς της εκπόνηση τηςΔιδακτορικής του Διατριβής στη Β ́ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική ΑΠΘ με αντικείμενο την επίδραση στατινών στη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, στο μεταβολισμό της γλυκόζης και στην αρτηριακή σκληρία, αποκτώντας εμπειρία στη διαχείριση ασθενών με τις συνιστώσες του Μεταβολικού Συνδρόμου, συμπεριλαμβανομένων του Σακχαρώδους Διαβήτη, της Αρτηριακής Υπέρτασης, των Δυσλιπιδαιμιών και της Παχυσαρκίας.

Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές του ξεκίνησε την ειδικότητά του στην Εσωτερική Παθολογία στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας στα Γιαννιτσά (2013–2015), την οποία ολοκλήρωσε στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» (2016–2019), αποκτώντας σημαντική εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων που καλύπτουν όλο το ευρύ φάσμα της Παθολογίας. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Εσωτερική Παθολογίας, τον Ιούλιο του ίδιου έτους και ταυτόχρονα, παραμένοντας σε παράταση της θέσης του στο Διαβητολογικό Κέντρο της ίδιας κλινικής έως τον Ιανουάριο του 2020, συμμετείχε στη διαχείριση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και 2.Στο πλαίσιο της ειδικότητας του μετέβη για 5 μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Παλέρμο της Ιταλίας από τον Δεκέμβριο του 2018 έως το Μάιο του 2019, όπου συμμετείχε στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου Καρδιο-Μεταβολικής έρευνας και ασχολήθηκε ερευνητικά με τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο και πρόληψη ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022 είχε προσληφθεί από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο πεδίο «Παθολογία-Σακχαρώδης Διαβήτης» στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική ΑΠΘ και συγκεκριμένα στο Διαβητολογικό Κέντρο, ασκώντας έργο κλινικό σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη και συνιστώσες του Μεταβολικού Συνδρόμου, καθώς και ερευνητικό και διδακτικό έργο στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής.

Από το 2020 διατηρεί το ιδιωτικό του Ιατρείο επί της οδού Δημητρίου Τσιαπάνου 36-38 με Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου ασχολείται με όλο το φάσμα της Εσωτερικής Παθολογίας και ειδικότερα με ασθενείς με Παχυσαρκία και Σακχαρώδη Διαβήτη.Τον Σεπτέμβριο του 2023 ανέλαβε Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων Υγιειονομικού στην Ελληνική Αστυνομία, κατέχοντας θέση Ειδικού Παθολόγου στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης.
Είναι συγγραφέας πληθώρας άρθρων δημοσιευμένων σε επιστημονικά περιοδικά της βάσης δεδομένων Pubmed, με πολλαπλές αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία, και ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει διαρκή παρουσία τόσο σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά δρώμενα όσο και σε συνέδρια, μετεκπαιδευτικά μαθήματα και εκπαιδευτικές διαδικασίες, είτε ως ομιλητής είτε ως συμμετέχων. Είναι μέλος των επιστημονικών εταιρειών της χώρας με αντικείμενο το Σακχαρώδη Διαβήτη, την Αρτηριακή Υπέρταση και την Αθηροσκλήρωση. Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας (C2) και πολύ καλή γνώση της Γερμανικής Γλώσσας (C1).

Τέλος από τον Ιανουάριο του 2023 έχει πιστοποιηθεί σαν μέλος SCOPE από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Παχυσαρκίας, ανήκοντας στους έλληνες ιατρούς που ασχολούνται ενεργά με την Παχυσαρκία.

Βασίλης Τσιρώνης

Βασίλης Τσιρώνης

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ο Βασίλης Τσιρώνης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές του στο τμήμα Νοσηλευτικής της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης με τίτλο « ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ» και κατεύθυνση την ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΑ.

Στα πλαίσια της διαρκής επιμόρφωσης και ενημέρωσης των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων, συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό τόσο ως σύνεδρος όσο και ως ομιλητής ή μέλος του προεδρείου.
Σε ερευνητικό επίπεδο έχει ασχοληθεί με την παιδική παχυσαρκία όσο και με τη μεταβολομική εξέταση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Την περίοδο 2015-2016 ήταν ο διαιτολόγος των ακαδημιών ποδοσφαίρου του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.
Το 2015 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Διαβητολογικού ιατρείου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος στη θέση του Προέδρου.
Από το 2016 είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος σε θέματα που αφορούν την Κλινική Διατροφή.

Τη σεζόν 2018-2019 ήταν διατροφολόγος στην ομάδα μπάσκετ ανδρών του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Από τον Οκτώβρη του 2016-2021 ήταν καθηγητής στα ΙΕΚ Άλφα.